‘Bonace i cime i još ponešto’ – izložba slika autora Ede Unkovića u GKS-u Metković

Galerija GKS-a [Metković]

Informacije o događaju
Datum: 29. lipnja 2022.
Vrijeme: 20:00
Lokacija: Galerija GKS-a
Adresa: Metković
Detaljne informacije

‘Bonace i cime i još ponešto’ naziv je izložbe slika autora Ede Unkovića koja će biti otvorena u Galeriji GKS-a Metković u srijedu, 29. lipnja s početkom u 20 sati.

Edo Unković potječe iz tradicionalne pomorsko-brodarske obitelji sa otoka Korčule. Rođen je u Metkoviću, a osnovnu školu i djetinjstvo provodi u Opuzenu, gdje vrlo rano spoznaje svoju sklonost umjetnosti. Živi i djeluje ponajviše u Splitu gdje je završio srednju Pomorsku školu i Ekonomski fakultet. Tijekom života, uspješno se bavi sportom, poduzetništvom, managerstvom i glazbom. Slikarstvo mu je bilo »na čekanju« do 1995. kad pomalo prelazi u prvi plan, uz različite dodatne edukacije i izložbe.

Do sada je izlagao 10 puta samostalno, oko 40 puta skupno te sudjelovao na desecima likovnih kolonija. Teme mu dominanto proizlaze iz njegove fascinacije morem i svim što se uz more veže.

Izložba slika ‘Bonace i cime i još ponešto’ u organizaciji je Ustanove za kulturu i sport Metković, a omogućena je sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Metkovića.

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik