Dubovačko-neretvanska županija narančasta na novoj koronakarti

Autor: na 16. srpnja 2021.

Agencija Europske unije za prevenciju i kontrolu bolesti, izbacila je sedam hrvatskih županija sa zelene epidemiološke liste.

Riječ je o županijama koje imaju izlaz na more, odnosno o onima koje su turistički najznačajnije, a to su Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Zadarska, Ličko-senjska, Primorsko-goranska te Istarska.

Razlog ovome je što su prema Agenciji sve navedene županije dio jedne regije te ih se stoga zajednički premjestilo sa zelene u narančastu listu.

Naime, boje za pojedina područja određuju se kroz kombinaciju broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotkom testirane populacije.

No sve više zemalja planira promijeniti ovaj način procjene epidemiološke situacije pa bi tako uskoro najbitniji kriteriji mogli postati hospitalizacija i broj smrtnih slučajeva.

Direktor Hrvatske udruge turizma, Veljko Ostojić, naglasio je kako smatra da bi takav sustav bio pravedniji te bi olakšao turističku sezonu Hrvatskoj, ali i drugim zemljama.


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik