Arheološki muzej Narona i ove godine sudjeluje u Noći muzeja

Autor: na 26. siječnja 2022.

Hrvatsko muzejsko društvo po sedamnaesti put organizira Noć muzeja u Hrvatskoj u kojem će kao i ranije sudjelovati Arheološki muzej Narona. Tema ovogodišnje manifestacije je „Muzeji – između stvarnog i digitalnog“, a uvjeti održavanja slični su onim prošlogodišnjim.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Metkoviću i mjere za muzeje propisane odlukom Stožera, muzej će u petak 28. siječnja, u večernjim satima biti zatvoren za posjetitelje. No oni koji se odluče za posjet, mogu to učiniti od 9:00 do 16:00 sati, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Program koji je bio osmišljen za ovogodišnju manifestaciju bio je posvećen 145. obljetnici prvog arheološkog istraživanja u Naroni – Vidu. Nakon mjera od 8. siječnja većina predviđenih aktivnosti je otkazana, osim izložbe “Prvo arheološko istraživanje u Naroni – Vidu (1877. –2022.)”.

Ona će biti otvorena od 28. siječnja do 28. veljače, u izlogu bivšeg prostora Gradske knjižnice u centru Metkovića. One koji žele razgledati muzej u večernjim satima, na muzejskoj web stranici i ovoj poveznici čeka 3D virtualna šetnja.

 


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik