Hrvatska udruga medicinskih sestara ukazala na važnost očuvanja zdravlja

Autor: na 27. listopada 2019.

Hrvatska udruga medicinskih sestara danas je na Trgu kralja Tomislava održala javnozdravstvenu akciju u sklopu međunarodne kampanje Nursing now.

Medicinske sestre građanima su mjerile krvni tlak, šećer u krvi, tjelesnu težinu, određivale indeks tjelesne mase, pregledavale vid i stopala te su nudile savjete o dojenju, samopregledu dojki i zdravom načinu života.

„Međunarodna kampanja Nursing now traje tri godine i u cijelom svijetu se provode različiti programi usmjereni na promociju i prevenciju zdravlja kod građana. Ova javnozdravstvena akcija naš je doprinos toj kampanji. U njoj potičemo odaziv građana na nacionalne preventivne kampanje i ostale aktivnosti bitne za poboljšanje zdravlja, dajemo upute građanima i koristimo promotivne materijale Zavoda za javno zdravstvo gdje se na različite načine potiče građane da brinu o svom zdravlju jer prevencija je najbolje liječenje. Odaziv građana Metkovića je velik i nadamo se da će biti još koja prilika da ponovimo ovakvu javnozdravstvenu akciju“, rekla je Tanja Luperi, mag.med.techn., predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Udruga je najstarija udruga medicinskih sestara u Hrvatskoj, osnovana je 1927. i uz javnozdravstvene akcije provodi i razne stručne programe i akcije. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinom medicinskih sestara, te će Udruga u cijeloj Hrvatskoj provoditi niz zdravstvenih akcija u cilju skretanja pozornosti na važnost očuvanja zdravlja i na sestrinsko zanimanje.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik