OŠ Stjepana Radića domaćin američkom zboru Boston City Singers

Autor: na 12. srpnja 2019.

Osnovna škola Stjepana Radića domaćin je pjevačima iz američkog zbora Boston City Singers, koji su u Metković stigli u sklopu njihovog putovanja Europom.

Riječ je o projektu kojim koordinira učiteljica razredne nastave Aleksandra Lukić-Skelić, a ostali nositelji su učitelji engleskog jezika Julita Bakalar, Marija Mijić, Danijela Vučina, Pava Grmoja, Kata Senta, Nikolina Marušić i Tomislav Tomić.

Mladi pjevači borave kod obitelji učenika, a danas u su u školi sudjelovali u likovnim, novinarskim, dramskim i glazbenim radionicama kojima je cilj bio povlačenje poveznica između Metkovića i Bostona. U sklopu njihovog posjeta, upoznat će se s metkovskim muzejima, drugim kulturnim znamenitostima i neretvanskom baštinom.

“Zbor svake dvije godine putuje kako bi upoznao druge kulture. Pjevači tako uče pjesme i običaje tih kultura, a jutros od našeg dječjeg zbora učili naše dječje brojalice, zapisivali tekstove i snimali ih kako pjevaju. Sigurno će ih u dogledno vrijeme naučiti i to je, zapravo, njihovo bogatstvo, što poštuju cijeli svijet”, rekla je Lukić-Skelić.

Zbor Boston City Singers djeluje gotovo 25 godina i okuplja oko 500 djece i mladih od četiri do 18 godina iz različitih dijelova Bostona. Večeras će (petak, 12. srpnja) u 20:30 održati koncert u crkvi svetog Ilije, a u nedjelju u 19 sati u Gradskom parku.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik