JVP Metković kroz 20 godina izrastao u modernu vatrogasnu postrojbu

Javna vatrogasna postrojba Metković obilježila je 20 godina djelovanja

Javna vatrogasna postrojba Metković obilježila je 20 godina djelovanja. Svečanoj proslavi kod Vatrogasnoga doma, uz članove postrojbe nazočili su glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žanom Marević, gradonačelnik Dalibor Milan i brojni drugi uzvanici.

Prije 20 godina započeli smo graditi jedan novi sustav vatrogastva na području grada Metkovića u čemu smo u velikoj mjeri uspjeli, ali ima tu još mjesta za pomake, za bolji rad kroz kadroviranje i osposobljavanje vatrogasaca kao i za bolju opremljenost, govori zapovjednik postrojbe Jure Pilj, ističući izvrsnu suradnju sa gradskom upravom na čelu sa gradonačelnikom Milanom koji je svjestan važnosti zaštite građana i njihove imovine, te u skladu pruža maksimalnu potporu u što boljoj opremljenosti JVP.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je zahvalio postrojbi na požrtvovnom radu te postrojbi i njezinu zapovjedniku uručio prigodna priznanja.

Svjedočio sam proteklih 20 godina izrastanju JVP Metković u jednu modernu postrojbu koja ne samo da gasi požar, nego djeluje u životu i radu svojih sugrađana, a ujedno je vrlo bitan segment njihove sigurnosti, kazao je ovom prigodom zapovjednik Tucaković.