OŠ Stjepana Radića- Testiranje predškolaca

U OŠ Stjepana Radića će se od 25. svibnja do 5. lipnja 2020. godine nastaviti aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta,

Sukladno mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije, u OŠ Stjepana Radića će se od 25. svibnja do 5. lipnja 2020. godine nastaviti aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, s tim da je Škole dužna pridržavati se odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

U skladu s navedenim važno je istaknuti sljedeće:

– roditelji/skrbnici bit će obaviješteni telefonski o terminu testiranja u skladu s rasporedom (nema potrebe da roditelji kontaktiraju Školu)

– roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u Školu na način da, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do glavnog školskog ulaza, pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu.

– djecu će u točno određeno vrijeme preuzeti članovi Stručne službe na glavnom ulazu Škole i po završetku testiranja dopratiti do  istog mjesta kako bi ih predali roditeljima

– pojačat će se higijena ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu).

– dijete treba donijeti svoju olovku za provedbu pisanog dijela testiranja.

– roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu prije dolaska u ustanovu

– djeca i roditelji/skrbnici koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne smetnje te osobe sa sumnjom na zarazu COVID-19 ostaju kod kuće. Roditelji/skrbnici u tom slučaju trebaju telefonski kontaktirati Školu kako bi dogovorili novi termin testiranja u skladu s mogućnostima.

Iz škole mole roditelje da pripreme djecu na novonastale okolnosti kako im prvi susret sa školom ne bi bio stresan.