Dubrovačko-neretvanska županija i ove školske godine provodi projekt „Školska shema“

Projektom se promiču zdrave prehrambene navike kod djece i omogućuje dodatni obrok svježeg voća ili povrća te mlijeka ili mliječnih proizvoda

Foto: FLICKR CREATIVE COMMONS

Dubrovačko-neretvanska županija i u ovoj školskoj godini provodi projekt „Školska shema“ u svim osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač.

Riječ je o projektu sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda koji se provodi u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Županija ga provodi od 2013. s ciljem oblikovanja i promoviranja zdravih prehrambenih navika, ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća te mlijeka ili mliječnih proizvoda.

Osnovne i srednje škole samostalno ugovaraju nabavu voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od dobavljača odobrenih od strane Agencije, dok je Dubrovačko-neretvanska županija, kao osnivač škola, podnositelj zahtjeva za potporu. Ukupna vrijednost projekta je 408 tisuća kuna.