U Metkoviću vozio s 2,4 promila alkohola u krvi

Najveća koncentracija alkohola u županiji proteklog tjedna izmjerena je u Metkoviću kod 29-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji nije koristio ni sigurnosni pojas

alko-test
Foto: ilustracija

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 28 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 13 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1085 represivnih mjera od kojih najviše, njih 753, zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,4 promila izmjerena je 29-godišnjem vozaču osobnog vozila u ulici Petra Krešimira IV. u Metkoviću, koji nije koristio ni sigurnosni pojas.

Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva  te mu je izdan prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom od 16 tisuća kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci što je ujedno i najveća izrečena kazna u proteklom tjednu.