Za tragediju u Hidroeleltrani Dubrovnik osumnjičeno osam osoba

Službenici kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje koje je uslijedilo nakon požara u Hidroelektrani Dubrovnik u siječnju, kada je život izgubilo troje djelatnika hidroelektrane

Foto: Bozo Radic / CROPIX

Službenici kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su višemjesečno, opsežno kriminalističko istraživanje koje je uslijedilo nakon požara u Hidroelektrani Dubrovnik u siječnju, kada je život izgubilo troje djelatnika, a njih sedam je zadobilo ozlijede.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je ukupno osam hrvatskih državljana počinilo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Trojica se sumnjiče da su kao direktori, ujedno odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili  poduzeti zakonom predviđene radnje, zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke.

Ostala petorica sumnjiče se da kao projektanti i izvođači, građevinske radove obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik nisu izvodili u skladu s tehničkim propisima i pravilima struke što je neposredno ugrozilo sigurnost uposlenika i imovine.

Dvojica prvoosumnjičenih danas će biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je protiv ostalih, nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.