Novo vozilo u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Metković

Novo vozilo služit će za održavanje vatrogasnih aparata

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan predsjedniku je Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Metković, Davoru Petkoviću predao ključeve novog automobila koji će služiti za potrebe održavanja vatrogasnih aparata.

Riječ je o osobnom automobilu u vrijednosti od 130 tisuća kuna.

„Staro vozilo je dosta ishabano i novo nam puno znači. Nabavljeno je isključivo sredstvima Javne vatrogasne postrojbe Metković, ali zahvaljujući Gradu Metkoviću koji nam na drugim projektima financijski pomaže, uspjeli smo osloboditi određeni dio sredstava i putem leasinga nabaviti vozilo. Naš vozni park je relativno dobar i obnavljamo ga kad god možemo, redovno ga popravljamo i održavamo“, rekao je Jure Pilj, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Metković.

Gradonačelnik Milan istaknuo je da Grad Metković uvijek podržava vatrogastvo u Metkoviću i novoosnovanu Vatrogasnu zajednicu grada Metkovića.

„Na ovaj način i samim građanima se omogućava bolja zaštita jer sad dolazi požarna sezona. Uskoro očekujemo i dolazak vatrogasne cisterne u čijoj je kupnji  gradska uprava također pomogla“, rekao je Milan.