Dani otvorenih vrata udruga 2019.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske osmu godinu za redom organizira manifestaciju "Dani otvorenih vrata udruga" na području cijele Hrvatske, a i ove godine manifestaciji će se pridružiti udruge koje djeluju na području grada Metkovića.

Udruga Otac Ante Gabrić

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske osmu godinu za redom organizira manifestaciju “Dani otvorenih vrata udruga” na području cijele Hrvatske, a i ove godine manifestaciji će se pridružiti udruge koje djeluju na području grada Metkovića.

U prostorijama Udruge „Otac Ante Gabrić“ od 8 do 17 sati predstavit će se razne aktivnosti koje udruga provodi kroz godinu, vezane uz međugeneracijska druženja, volontiranje te zdravlje i aktivnost u trećoj životnoj dobi. Program započinje u 8 sati mjerenjem krvnog tlaka i šećera u krvi i zajedničkom tjelovježbom u 9 sati.

U 9:30 održat će se predavanje u „Vedra strana starosti“ u sklopu ciklusa „Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi“, nakon kojeg će se u 10:15 započeti kreativna radionica.

Od 12 do 14 sati bit će izloženi uradci s radionica te će se posjetitelji moći informirati o pomoći u kući, organiziranim dnevnim aktivnostima za starije te o ostalim projektnim aktivnostima i mogućnostima volontiranja u udruzi. U 15:45 održat će se i Međugeneracijska tombola i druženje.

Udrugu „Leptirići“ zainteresirani će moći posjetiti od 13 do 16 sati, kad će članovi, terapeuti i volonteri kroz neformalan razgovor predstaviti usluge koje udruga pruža u zajednici.