OPERA II – započela analiza tržišta rada za dugotrajno nezaposlene mlade osobe

Cilj analize je dobiti sveobuhvatne podatke o razlozima nezaposlenosti i podzaposlenosti osoba do 34 godine na području Dubrovačko-neretvanske županije

Foto: dunea.hr

Započela je provedba analize tržišta rada za dugotrajne nezaposlene mlade osobe u sklopu projekta „Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II“.

Cilj analize je dobiti sveobuhvatne podatke o razlozima nezaposlenosti i podzaposlenosti osoba do 34 godine na području Županije, a na temelju dobivenih podataka, izradit će se akcijski plan prilagođen lokalnim potrebama u svrhu kreiranja budućih politika zapošljavanja i obrazovanja.

U periodu od 21. do 27. siječnja napravljeni su intervjui s 22 mlade nezaposlene osobe s područja cijele Županije, dok će se u drugom dijelu analize provesti online anketa.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalna agencija DUNEA, Razvojna agencija Grada Dubrovnika Dura, Korčulanska razvojna agencija Kora, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.