Na Trgu kralja Tomislava okićeno božićno drvce

U kićenju božićnog drvca sudjelovala su djeca metkovskih vrtića, škola, štićenici Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju i vatrogasci.

kićenje drvca

Na Trgu kralja Tomislava danas je, unatoč kiši koja je počela padati na samom početku programa, tradicionalno ukrašena božićna jela.

Djeca iz dječjih vrtića Metković i Leut te iz KUD-a Metković zaplesala su, pjevala i recitirala, a na kraju su, zajedno sa učenicima Osnovne škole Stjepana Radića, štićenicima Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković te uz pomoć vatrogasca JVP-a Metković, roditelja i drugih građana, sudjelovali u postavljanju kuglica na jelu.

Program je vodila direktorica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar-Ujdur, a na početku programa okupljenima se obratio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Danas će se održalo i kićenje božićne jele i ispred crkve sv. Nikole biskupa, a u programu su nastupali zbor župe sv. Nikole biskupa, djeca iz Dječjeg Vrtića Radost i Vid te Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića. Oba događaja organizirali su Grad Metković, Turistička zajednica grada Metkovića i Ustanova za kulturu i sport.