Metkovski srednjoškolci potiču kulturu u prometu

Učenici su s prometnim policajcima bilježili prometne prekršaje i pravilna ponašanja sudionika u prometu, te su dijelili informativne letke kojima su podsjetili da je prometna kultura dio opće kulture.

Srednja škola, promet

Učenici Sredne škole Metković i djelatnici Policijske Metković danas su na tri raskrižja u centru grada sudjelovali u projektu „Metković – kulturni grad u prometu“.

Na križanjima Ulice Ante Starčevića s ulicama Kralja Zvonimira, Don Radovana Jerkovića i sa Sportskom ulicom učenici su s prometnim policajcima bilježili prometne prekršaje i pravilna ponašanja sudionika u prometu, te su dijelili informativne letke kojima su podsjetili da je prometna kultura dio opće kulture.

„Naša škola sa još devet škola u Hrvatskoj  Metković sudjeluje u projektu, a cilj ove akcije je da potaknemo vozače i pješake na sigurno i kulturno ponašanje u prometu“, rekao je Domagoj Miškić, učenik 3.e razreda prometnog smjera Srednje škole Metković.

Profesorica prometne struke i mentorica učenicima koji su sudjelovali u projektu Ivana Leotenko rekla je da je akcija bila preventivne prirode.

„Danas policija neće poduzimati nikakve represivne mjere. Cilj je da se sudionici osvjeste da propuštaju pješake na pješačkom prijelazu za vozače, a pješaci da prelaze cestu na pješačkom prijelazu i da prate kretanje vozila“, rekla je Leotenko.

Akcijom se podsjetilo roditelje da je priprema djeteta za ponašanje u prometu prepuštena roditeljima, a vozače da ne budu agresivni u prometu i budu strpljivi prema pješacima, biciklistima, osobama s invaliditetom i starijim i nemoćnim osobama.