10. Neretvanski pjesnički susreti “Maslini u lice”

U nedjelju, 12. kolovoza, u Gradskom kulturnom središtu Metković održat će se otvorenje trodnevne manifestacije „10. Neretvanski pjesnički susreti - Maslini u lice“ s početkom u 20 sati.

Program 10. Neretvanskih pjesničkih susreta

U nedjelju, 12. kolovoza, u Gradskom kulturnom središtu Metković održat će se otvorenje trodnevne „10. Neretvanski pjesnički susreti – Maslini u lice“ s početkom u 20 sati.

U sklopu otvorenja, održat će se recital poezije „Na Neretvu poezija pala“ uz glazbeni ugođaj Zbora mladih Sv. Stjepana Opuzen.

Program manifestacije

Drugi dan manifestacije, u ponedjeljak, 13. kolovoza, program započinje u 20 sati u Opuzenu na Poljanici Mate Pečića, kad će se čitati poezija pod zvjezdanim nebom te predstaviti roman Ružice Martinović – Vlahović „Sunce u garaži“.

U utorak, 14. kolovoza, manifestacija će se nastaviti u Podgradini u Neretvanskoj riznici umjetnina kad će se u 9 sati održati okrugli stol na temu „Sve što treba znati o hrvatskom jeziku“ te dodjela književne nagrade „Neretvanska maslina“.

Organizatori susreta su Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika, Matica hrvatska Opuzen, Gradsko kulturno središte Metković te Gradska knjižnica Metković.