Za Općinu Čapljina alternativne nema – izvorište Doljani preuzima JKP Čapljina

„Cijelo vrijeme ovih pregovora mi imamo jedan jedini stav, a to je da naše Javno komunalno poduzeće preuzme izvorište u Doljanima“, kazao je načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić.

izvoriste_doljani
FOTO: MetkovicNews

 

Iako su Tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića vezanoj za problematiku izvorišta Doljani prethodila i dva sastanka višestranačkog Povjerenstva za pitanje ove problematike, na samoj sjednici nisu ponuđeni konkretni prijedlozi za rješavanje ovoga problema.

Većinom glasova vladajuće većine usvojeni su zaključci koje je predložio gradonačelnik Milan, a po kojima će Grad Metković i dalje sudjelovati u pregovorima s Općinom Čapljina. Sukladno Ugovoru o pravima i obvezama korištenja voda iz javnih vodoopskrbnih sustava presječenih državnom granicom, stranke će usuglasiti provedbeni Ugovor o isporuci i prihvaćanju vode.

Iako u samim zaključcima nema jasnog i konkretnog stava Grada Metkovića na kojem će gradonačelnik Milan u nastavku pregovora inzistirati, a čime je prema prijedlogu Mosta trebala rezultirati ova tematska sjednica, gradonačelnik Milan ističe:

„U interesu Grada Metkovića i mene kao gradonačelnika je da ta tvrtka bude u našem stopostotnom vlasništvu te da mi dobijemo koncesiju i dozvolu i na tome ćemo se boriti.“

S druge strane, načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić danas je za Radio Delta rekao:

„Dobro smo izvagali, vodimo računa prije svega o korisnicima vode, ali moramo voditi računa i o interesu Općine Čapljina. Cijelo vrijeme ovih pregovora mi imamo jedan jedini stav, a to je da naše Javno komunalno poduzeće preuzme izvorište u Doljanima.“

Zanimljivo, svaka strana ima čvrst stav koji ne ostavlja prostora za pregovaranje, a dogovor je neminovan i mora se postići.